Сол за пътища

сол за пътища

През зимния сезон няма по-добро средство за справяне със заледяването по пътищата и осигуряване на безопасност при движение от солта. А ето и някои от предимствата при използване на сол за пътища:

  • солта не е токсична и е безопасна е за хората и животните
  • лесна е за разпръсване
  • цената ѝ е достъпна

Предлага се в насипно състояние, в чували и в биг бегове.

Обичайна практика в много държави е през зимата върху пътното платно да се полага сол за пътища, за да се разтопят снегът и ледът. В регионите с чести снеговалежи осоляването може да помогне за поддържането на улиците и тротоарите чисти и да предотврати хлъзгави и опасни условия за шофиране. Използването на сол за пътища се счита за ефективен метод за предотвратяване на инциденти, свързани с метеорологичните условия.

Предимства от използването на сол за пътища през зимата

Т.нар. сол за снегопочистване всъщност е добре познатата морска сол с големи кристали, която се разпръсква директно върху улиците и булевардите. Това се случва с помощта на специално оборудвани камиони за сол за зимно поддържане. Когато градусите са под 0, разпръскването на сол директно върху заледените пътища може да разтопи участъците с лед на пътното платно. Ефективността ѝ през зимата обаче зависи и от използваното количество – с понижаване на температурите под 0 градуса по Целзий е необходима повече сол за пътища за справяне със заледяването.

Сол за снегопочистване и зимно поддържане от КОДАГ ЕНД ПАРТНЪРС ООД

В нашия богат асортимент можете да откриете висококачествена сол за пътища и да изберете разфасовката, която предпочитате – насипно, в чували или в биг бегове. Работим с производители от Египет и Тунис. Можете да поръчате сол за снегопочистване през онлайн магазина на КОДАГ ЕНД ПАРТНЪРС ООД и да получите до офис или адрес чрез куриерска фирма. Ако Ви е по-удобно, вземете поръчаната сол за зимно поддържане със собствен транспорт от нашия склад в гр. Пловдив.